måndag 26 maj 2008

Förskolesvindel men var

Nu har domen kommit i den så kallade förskolesvindeln, en ganska sträng dom som jag kan bedöma det varför denna dom är så pass sträng kan man ju diskutera.

Kanske att ett av skällen är att de som nu nallat ut pengar stora pengar till och med ur dom här förskolorna har visat upp bristerna i systemet. Enligt domen skall dom ha tagit ut 18,5 miljoner kronor ur sitt företag och stoppat i egen ficka, det är en stor summa. Men summan var inte större än att dom föräldrar som efter det att detta avslöjades sa sig vara mer än nöjda med verksamheten och att dom ville att den skulle vara kvar.

Den enda slutsats som jag kan dra då är att det måste vara riktigt lönsamt att driva förskolor för kan man driva 10 förskolor och i snitt ta 1,8 miljoner från varje utan att det märks i verksamheten då är något fel i systemet.

Denna privatiseringsiver som nu dragit fram som en präriebrand genom Sverige är ett allt annat än sparsamt sätt att använda skattemedel på. Förskolesvindeln är bara ett exempel som visar upp hur fel det är det finns många andra. Det måste ju vara så att för att få privata företag så har ersättningarna som betalts ut till dessa satts så högt att det blir oansvarigt annars skulle något sådant här inte kunnat ske utan att verksamheten blivit dålig.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Förskolechefen trodde nog att Sharia-lagarna redan gäller i Tensta/Rinkeby.

Men Svenska lag gäller bara ända tills det är 51% muslimer i Sverige.

Anonym sa...

Affärskalkylen var ändå lyckad, efter som det strängaste brottet blev 5 år. För 18 Miljoner kan man köpa en fastighet i Dubai för 100 mkr,efter att ha lånat resten.GENOM VILKEN BANK/VILKA BANKER I SVERIGE ELLER UTLANDET HAR PENGARNA SLUSSATS?EKOBROTTSMYNDIGHETEN SOVER SÖTT, OCH KOMMER VÄL BARA ATT SLÖLÄSA OM DET HÄR I TIDNINGARNA

Javisst ja, Ekobrottsmyndigheten var ju den statliga myndighet ville lägga ned helt, det var högprioriterat på deras handlingsprogram.

Och att ta emot 800.000 som var stulna var ok.Själv blev jag utskälld av min chef när jag inte hade sett att jag hade tagit emot 2.000 för mycket i lön.

Anonym sa...

När ska samma lagar börja gälla för ursprungliga svenska som för de som har påstått sig vara flyktingar?
Jag har en vänninna med stort flyktingengagemang som jobbade på flyktingmottagningen i Alvesta i 5 år.
Anledningen till att hon slutade var att det första flyktingarna gör när de har fått sina papper är att åka hem på semester.

Jocke sa...

LasseB,

Vilken verksamhet som helst blir lönsam om man låter bli att skatta. Utrymmet för "eget uttag" skapades genom att bolaget inte betalade skatt för personalens löner. Man kan ju fråga sig hur det kunde ta så j-a lång tid att reagera på att det inte kom in en skattekrona från ett bolag som hade så många anställda.

Huvudsaken är nu att den här verksamheten som har startats i avsikt att finansiera terrorism läggs ner.

Anonym sa...

25 juni:


De personer som dömts för att ha lurat staten på mångmiljonbelopp i samband med att de drev flera muslimska förskolor i Rinkeby och Tensta i nordvästra Stockholm har överklagat till hovrätten.

Solna tingsrätt gick nästan helt på åklagarens linje när den i maj dömde en kvinnlig förskolechef, med utländsk härkomst, till fem års fängelse för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Tre män (en 39-årig man med utländsk härkomst som är bror till förskolechefen, en 42-årig svensk man samt en 48-årig man med utländsk härkomst) dömdes i samma mål till mellan åtta månader och tre och ett halvt års fängelse för att de på olika sätt hjälpt kvinnan att genomföra svindlerierna.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg