måndag 26 maj 2008

Finlands försvar är vårt

Nu skall vi fördjupa försvarssamarbetet med Finland skriver Sverige och Finlands försvarsministrar på DN debatt idag. Den artikeln måste ha slitit hårt på Sten Tolgfors att skriva eftersom han nu har ändrat sig när dt gäller de säkerhetspolitiska analyserna och anslutit sig till den analys som alla andra gjorde för ett par veckor sedan, ja borträknat då svenska politiker.

Finlands sak är vår var en devis som trummades in i Sverige under andra världskriget nu verkar det som om det har blivit dags för Finland att ge tillbaka, Finland får väl skapa devisen Sveriges sak är vår.

Sten Tolgfors vill ju nu gärna skapa devisen Finlands försvarsmakt är vår

Självklart är det bra med ett nordisk försvarssamarbete eftersom de nordiska länderna sitter i samma säkerhetspolitiska båt. Fast just nu så känns detta som en panikåtgärd från den svenska politiska försvarsledningen att skyla över de brister som finns i den svenska försvarsförmågan..

Vi har så bråttom att skicka ut svenska soldater till internationella uppdrag så vi inte ens klarar av att ge våra soldater den utrustning som krävs exempelvis ambulans helikoptrar för att transportera skadade soldater, en förmåga som nu är förhoppningen att vi skall få med hjälp av detta samarbete.

Jag kan bara se detta samarbete som en åtgärd för att dölja de brister som finns i vår egen försvarsförmåga och ett sätt för försvarspolitikerna att därigenom kunna sopa problemen under mattan och fortsätta sin nedmontering av det svenska försvaret.

Frågan är hur länge som Finland accepterar att vara en räddningsplanka

1 kommentar:

Anonym sa...

finland är mycket smartare än vad sverige är när det gäller säkerhetspolitik. visst, vi har inte ryssland som granne men de kan anfalla sverige ändå. vi borde ha större försvarmakt med bättre budjet.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg