Nu är det gott att leva, ja bokstavligt talat nu är det gott att leva. Nu när de svenska sommarprimörerna börjar hitta vägen så smått till våra grönsaksdiskar. För vad vore en sommar utan svenska jordgubbar färsk rabarber och allt det där andra goda som nu kommer.
Finns det något ljuvligare än att botanisera runt i en välfylld grönsaksdisk med alla dessa smaker, dofter och färger som där spelar mot alla ens sinnen. Och som gör att inhandlandet av de vardagliga livsmedlen tar betydligt längre tid än vanligt, eftersom det finns så mycket att undersöka och kontrollera kvaliteten på.
Det jag nu går och väntar på är de första svenska färskpotatisarna de där jordiga som kräver ett skrapande som gör att man nästan blir galen och efteråt knappt har några knogar kvar. Men tänk vilken njutning när de är kokta med lite dill och bara äta med en smörklick till. Jag personligen föredrar riktigt små färskpotatisar eftersom dessa innehåller mera smak, ja i alla fall i min mun så är det så. Vilket gör att jag är tacksam mot dom som köper bara dom stora för då kommer jag lättare åt dom där små goe.
Midsommar kommer snart med allt vad därtill hör färskpotatis, matjessill och gräddfil med gräslök i finns det någon bättre sommar mat, och som avslutning svenska jordgubbar gärna med både vaniljglass och vispad grädde. Allting nersköljt med en immande kall öl. Då, Då är det gott att leva i en sommartid
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar