söndag 15 juni 2008

EUmedlemskap kräver demokrati

DN:s ledare handlar idag om Turkiet och deras möjligheter till medlemskap i EU vilka försvåras av att Turkiet inte är vad vi skulle kalla en demokrati.

Egentligen så görs det ett problem där inget problem finns.

Vill man vara med i EU så får man se till att införa en fullständig och fungerande demokrati med yttrandefrihet. Passar inte det ja då blir det heller inget medlemskap i EU.

Att som Sverige gör hålla på att jamsa runt med diverse korkade formuleringar nu senast o onsdags hjälper inte demokratin i Turkiet ett enda dugg

2 kommentarer:

Ingesnus sa...

Det låter ofta i svensk debatt som att EU ska anpassa sig för att passa Turkiets behov bättre och inte tvärtom som är mer självklart. Att Eu-länders inställning ändras är inte konstigt eftersom länderna håller val och väljer nya regeringar vart 4-5år.

Anonym sa...

Man ska skämmas om man är svensk. Jag fick chock när svenska politiker vägrade att erkänna folkmordet på armenierna 1915 den 11:e juni, alltså förra veckan.
De svenska politikerna påstår att de hjälper Turkiet med demokrati och med mänskliga rättigheter.
Det är ironiskt. Sverige hjälper inte Turkiet genom att vägra erkänna folkmordet på armenierna och säljer vapen, självklart med bra pris till Turkiet som erövrat halva cypern, dödar kurder, dödade den armeniske journalisten Herant Dink och dödade tre kristna missionärer förra året och massakrerade 1,5 miljon armenier 1915 och vägrar att erkänna osv.
Nu kommer det igen ett dubbelmoral spel från Sverige efter att det släppte rasister in i landet för att kriga mot Norge i andra världskriget. Vad ska man förvänta sig mer från Sverige?
Sverige gör att Turkarna inte ska känna till sin historia och vara blinda så får de aldrig vara med EU. Man kan inte utvecklas om man inte känner till sin historia, sa Angela Merkel till Turkiet.

Noubar är armenier

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg