torsdag 26 juni 2008

Flyktingsmuggling blir lagligt

Halmstads tingsrätt har nu i praktiken gjort människosmuggling till Sverige laglig genom att frikänna de åtalade i den stora flyktingsmuggelhärvan med flyktingar från Vietnam.

Att flyktingarna med köpta handlingar gått igenom tullen gör att det inte kan vara flyktingsmuggling resonerar tingsrätten, samt att de handlingar de visat upp inte varit direkt falska bara köpta.

Jag kan inte förstå hur tingsrätten har resonerat. Om dom betalt någon för att få hjälp med att ta sig till Sverige så är det flyktingsmuggling oavsett vilken metod som smugglarna har använt.

Det som Halmstads tingsrätt nu har gjort är att i praktiken skapa en regelbok för hur flyktingsmuggling skall gå till för att de skyldiga inte skall kunna straffas

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

HELT SJUKT!!!
Hur kan man fria folk som kommit hit olagligt på olagliga grunder???!
Vilka idioter!
Vårat rättsystem är på väg att haverera. Det är bara köpa sig ett pass snart. Spelar ingen roll vilken skurk man är, bara betalt en annan skurk så är det ok.
Nej, släng ut packet. Vi behöver inte fler kriminella i Sverige.
Dessutom kommer detta pack nu fortsätta smuggla människor och tjäna svarta pengar på det medans polisen och tull tittar på. Bra jobbat tingsrätten. Genomtänkt.

Anonym sa...

vilket rättssystem syftar du till? Inte kan du mena det svenska, för det har väl avskaffats för länge sedan - alla får stanna utom de, som verkligen behövde stanna, de som har skäl och sköter sig och de som inte vill annat än göra rätt för sig

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg