torsdag 26 juni 2008

Glöm inte Burma

Burmas junta knallar på i ullstrumporna utan att någon tycks bry sig nämnvärt om det. Senaste bravaden de klarat av är att arrestera civila Burmeser för det oerhörda brottet att hjälpa till att begrava cyklonens offer. Kanske juntan hellre skulle vilja se offren ligga och förmultna där som fallit det verkar inte bättre än så.

6 journalister har utvisats ur Burma eftersom dom tagit sig in i Burma på turistvisum eftersom det knappast utfärdas några journalistvisum in till Burma. Vad dessa journalister gjort som gör att de överskred alla gränser framgår tyvärr inte, min gissning är att dom enbart skulle rapportera om juntans totala maktfullkomlighet och förtryck, vilket enligt juntan är att gå över alla gränser eftersom de gärna vill hålla sina brott mot mänskligheten hemliga för omvärlden.

Det verkar som om världen nu återigen glömt bort Burma och problemen där. Är inte världssamfundet starkare än att det bara kan hantera ett krisläge åt gången.

Världssamfundet beter sig som ett barn som fått en ny leksak och glömmer bort den gamla , nu heter den nya Leksaken Zimbabwe och då glöms Burma bort. Det kanske är enklare att glömma Burma än att försöka göra något åt situationen där också.

Oavsett var det begås brott mot mänskligheten och hur många så måste vi reagera lika starkt på alla och agera mot alla tills de är lösta, vi kan inte bara arbeta med den senaste.

Dagens Nyheter

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg