torsdag 12 juni 2008

Oacceptabelt utom i Lund

Om man för att tysta en treåring tejpar över treåringens mun så anser jag att den person som utför tejpningen är klart olämplig att arbeta som förskollärare.

Men tydligen är det inte så i lund där en förskollärare gjort just detta och klarar sig undan med 30 dagars avstängning och en varning.

Skall vi ha ett system med utvisning för lärare så borde i sådana fall även matchstraff finnas med.

En sådan här handling borde lett till omedelbart avskedande enligt min mening

Aftonbladet

6 kommentarer:

Anonym sa...

Som förälder så skulle jag inte vilja ha en sådan förskolelärare. Vad händer nästa gång? ...

Anonym sa...

Man bör veta när man läser en sådan rubrik att det inte är alltid som det skrivs.
Just denna händelse är svartmålad och tagit ur sitt sammanhang. Jag arbetar själv som pedagog och berörs personligen av detta specefika fall.
Jag, tillsammans med alla föräldrar som har våra barn hos denna pedagog vet att detta inte var något övergrepp eller bestraffning. Det hela började som ett skämt som sedan dessvärre gick över styr.

Alla vi som känner pedagogen i fråga har fullt förtroende för honom fortfarande.

När man pratar med personal som befann sig på plats så är bilden klar att detta var ett skämt där alla involverad tyckte att det var roligt fram tills att tejpen skulle tas bort, i detta skedde gjorde det självklart ont och pojken blev ledsen för detta. Självklart!! Vill inte med detta säga att jag anser att handlingen är ok, men att det finns förmildrande omständigheter. Pojken i fråga var med på hela skämten från början och skrattade och hade kul.
För om det skulle varit ett sådant övergrepp och en sådan kränkning, tror ni då inte att övrig personal och föräldern som såg det borde gripit in tidigare. Det var ju för att hela händelsen sågs som en rolig grej fram tills dess att pedagogen tog ett ogenomtänkt beslut och byte tejp.

Bör tillägagas att det gjorts en namninsamling där alla föräldrar på berörd avdelning skrivit under, plus stöd från andra föräldrar på andra avdelningar. Även de pedagoger som arbetar tillsammans med förskolläraren har fortsatt förtroende för honom.
Så döm inte för hårt innan man vet hela historien.

Avs: Förälder och pedagog

Anonym sa...

Inom den offentliga sektorn måste alla av manskön kämpa för feminismen. Då är det inte lämpligt att klaga på dagis. Den som gör det får finna sig i att bli tystad, trots att vi har en grundlagsskyddad yttrandefrihet.
Hur skall föräldrarna då våga att skriva att de saknar förtroende för den anställde, då kan ju personalen hämnas på deras barn?

Anonym sa...

Lund har utmärkt sig fler gånger i detta tråkiga sammanhang. En treårig pojke blev örfilad för att han var "störig" och "pedagogen" som gjorde detta ångrade sig inte alls. Hennes kollegor valde att vara tysta och inte låtsas om saken, trots att de visste vad som hänt. Händelsen polisanmäldes av mamman och eftersom "pedagogen" erkände blev det strafföreläggande och inte rättegång. Rektorn tyckte inte att det var värre än att han kunde behålla kvinnan i personalen. Hon jobbar fortfarande kvar på samma förskola på Linero och det blev pojken som fick byta dagis och lämna sina kompisar och den invanda miljön.

Anonym sa...

Måste ju bara säga/skriva att om det nu verkligen var ett skämt, en lek som slutade lite dumt så kan man ju ändå under hur och varför det hamnade i pressen...för det väl inte barnet som kontaktade tidningen? Och nej man ska inte tro allt man läser men samtidigt hur uppstod skämtet från början? Var det kanske en gnutta allvar från pedagogens sida, det är ju lätt att blanda in allvar i något som barnet uppfattar til en början som en lek eller ett skämt men det sedan faktiskt blir en kränkning.
Jag har tyvärr själv erfarenheter av märkliga "skämt" från lärares och pedagoger sida, tex när min son, som då gick i första klass, var lite långhårig och hans käcka lärare satta klämmor i luggen på sjuåringen. Skämt? Nej detfinitivt inte. Ett jäkla dåligt omdäme däremot och ett taskigt agerande mot ett barn.

Men ok, var det ett skämt när det gäller pedagogen i Lund så är det ju heller inget att tjafsa om, barnet har väl föräldrar som bryr sig och tyvärr får man räkna med omedelbara reaktioner hos läsarna och kanske extra mycket när det är barn inblandade.

Anonym sa...

Man har ca. 6 mån innan denna incident varnat för denna mannen då han blivit polisanmäld för våldtäktsförsök då såg man allvarligt på anklagelserna men vidtog inga åtgärder. Mannen är dessutom ordförande för Hyresgästföreningen i Lund, den här kommunen behöver en så kallad vårstädning!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg