söndag 15 juni 2008

Skydda regnskogarna

Okontaktade hittills okända stammar som lever helt avskilt från resten av världen måste få fortsätta vara okontaktade eftersom de annars riskerar att dö ut. En enda liten för oss andra ofarlig förkylningsbakterie kan döda halva populationen eller mer.

Men eftersom det är så enormt viktigt att dessa folk får leva i fred utan yttre kontakt så undrar man ju varför forskare hela tiden gör stor sak av varje nu oupptäckt stam som hittas. Bästa sättet att skydda de här människorna vore väl att över huvud taget inte ens låtsas som om de existerar.

Ta bara den senast upptäckta stammen där Brasilianska indianbyrån FUNAI talade om att de fanns. Samt hur enormt viktigt det var att ingen försökte kontakta dessa människor. Den enda effekten det fick var att Perus Regering omedelbart bestämde sig för att försöka kontakta de här människorna.

Jag kan tänka mig ett flertal skäl till varför vi skall bevara regnskogarna i Sydamerika och inte hugga ner dessa som är precis lika starka som att säga att det bor okända indianer där.

Det bästa sättet att skydda de här människorna är väl att effektivt skydda regnskogarna de bor i.

Blev lite osäker på om det heter regnskog eller djungel i Sydamerika men ni vet nog ändå vad jag menar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, jag hittade text som du har skrivit mellan all reklam. Det var lite kul!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg