torsdag 5 juni 2008

UEFA diktatur

Jaha då har UEFA totalt förstört alla möjligheter till att vi skall kunna bygga nya fotbollsarenor i Sverige. Eftersom ett arena bygge är kostsamt så finansieras det till viss del av att det hyrs ut lokaler till olika företag exempelvis MAX hamburgare, som då tänker sig att driva sin verksamhet i lokalerna.

Nu så kräver UEFA att Max restaurangen på Borås arena är stängd under de dagar som det spelas fotboll i U21 EM där. Just dom dagar som det är tänkt att det skall säljas hamburgare på för att finansiera Max del av bygget av Borås arena.

Om företagare som hyr in sig på arenorna inte får driva sin verksamhet på de mest inkomstbringande evenemangen så blir ju satsningarna fullständigt meningslösa. Och hur skall då framtida arenabyggen finansieras

Max hamburgare har erbjudit sig att gå med på en kompromiss att ha stängt tre timmar före och en timme eftermatchen samt då även under matchen, en kompromiss som UEFA inte vill godtaga. UEFA kräver att restaurangen skall vara stängde hela dagen, vilket dom anser vara en kompromiss eftersom dom först vill stänga restaurangen under hela turneringen. Detta för att dom skall kunna exponera sin egen sponsor.

UEFA tar sig då alltså rätten att fördriva dom lokala sponsorerna från arenorna. Undrar om UEFA också är villiga att stå för notan.

Sen kommer ju frågan har McDonalds tänk sig att öppna en restaurang på arenan under turneringen, i alla fall så har inte jag hört något om det.

Men det kanske är så att Platini tänker stå där och sälja hamburgare själv för att hålla publiken glad vem vet.

Jag anser att Max inte skall behöva stänga en endaste minut på grund av UEFAS krav.


Svenska Dagbladet här, här och här samt här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig, men det är trots allt en konsekvens av samma mekanism som låter arenor byggas med hjälp av sponsring: kapitalism. Den som betalar mest får bestämma mest helt enkelt.

Anonym sa...

Affärsinnehavarna som inte duger här -fast dom betalar lokalhyra på en idrottsanläggning borde stämma skiten ur hyresvärden- antagligen kommumen/idrottsklubb och kräva ett saftigt skadestånd.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg