onsdag 2 juli 2008

Ekologisk mat

Efterfrågan på den ekologiska maten ökar stor i Sverige så stort at det är problem med att hinna producera. En förklaring sägs vara att vi är mera miljömedvetna men jag tror att det också är en effekt av att vi konsumenter blir mer och mer uppmärksamma på vad det är vi faktiskt stoppar i oss.

Det vi konsumenter måste vara vaksamma på är att detta inte bara blir en anledning för butikerna att höja priserna och sänka kvalitetskraven, för det är ju lätt at ta till den förklaringen när morötterna är jättedyra och av en inte alltför hög kvalitet.

Fast det är glädjande att det säljs mer och mer ekologiskt, sen gäller det att hela kedjan är ekologisk och inte bara odlingen.

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg