Danmark har nu drabbats av det största utbrottet av salmonella på 15 år, tråkigt för alla som drabbas. Det som gör det extra tråkigt är att det troligtvis hade gått att undvika.
Bra sätt att undvika att drabbas av salmonella är att i köket följa några enkla regler.
Se till att hetta upp maten till minst 70 grader Celsius eftersom det dödar salmonella bakterien.
Skär inte grönsaker och kött på samma skärbräda med samma kniv om de inte rengjorts ordentligt emellan.
Skölj alla grönsaker väl.
Se till att alltid hålla rent i köket.
Tvätta alltid händerna innan ni hanterar livsmedel i någon form
Alltså inga direkt svåra åtgärder att leva efter, det är till och med så att när de börjar sitta i ryggmärgen så upptäcker man att arbetet i köket faktiskt går lättare eftersom det är mera ordning.
Om de är enkla att efterleva hemma så är de precis lika enkla att efterleva i ett restaurangkök, men tyvärr så finns det många restauranger som fuskar med hygienen och ibland går det bra ibland går det lite sämre, och ibland går det riktigt dåligt.
Svenska Dagbladet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar