När olympiska spelen i Peking invigdes i fredags så var det som vanligt en pampig föreställning kanske inte den bästa invigningen men fyrverkerierna var nog bland det häftigaste jag sett på länge. Det man funderade över var vad kommer man att minnas den här invigningen för?
Nu vet jag vad jag kommer att minnas den här invigningen för fejket fyrverkerierna var till viss del dataanimerade och den lilla söta flickan som sjöng när den kinesiska flaggan bar in sjöng inte alls utan gjorde en Millivanilli.
Om Kina ville visa upp Kinas storhet i invigningen så har de misslyckats om det nu inte är så att Kina bara är en stor bluff
Dagens Nyheter
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg
8 kommentarer:
Äh, bluff och bluff... Alla vet väl att Kina är oerhört noga med hur de syns utåt. Det är knappast något nytt, och något man rapporterat om i drivor redan långt innan invigningen (murar runt OS-området t.ex.).
Det känns lite uppmärksamhetssökande att klaga på att ett par mindre delar av invigningen var modifierade för att ge bästa möjliga intryck. Förresten, visste du att människor i Hollywood inte faktiskt kan flyga eller bli grovt misshandlade utan att ens börja blöda?
Det kanske är en vis skillnad på en spelfilm där det är bluff från början till slut och någonting som man låtsas sänds direkt.
Naturligtvis Kina är inte det land som bryr sigt speciellt mycket om sanningen och deras bluff vid invigningen var troligvis bara en av många i deras propaganda
Cityakuten sände ett avsnitt helt "live" i USA, alla skådisar fick springa runt i realtid och agera. Det ändrar inte det faktum att blodet var fejkat och att skadorna inte var verkliga. Överdrift, javisst, och ett jättelöjligt exempel. Jag förstår bara inte detta plötsliga krav på att allting i invigningsceremonin skulle vara så oerhört genuint. Den stora pergamentrullen i mitten av arenan var bara en gigantisk LED-skärm, fusk? Kinesen som tände elden flög inte på riktigt, utan hängde i vajrar, fusk? Jag förstår helt ärligt inte vad det är att bli upprörd över, annat än att man tycker allmänt illa om Kina och vill peka ut alla deras fel bara för sakens skull. DET, om något, känns väldigt trist och beige.
Fyrverkerierna bryr jag mig nu inte så mycket om, men visst är det ändå skrämmande att en liten söt tjej med helt vanligt "skeva" tänder anses för ful & tjock för att visas upp för världen. Jag har själv rest runt en del i Kina och anser mig veta en hel del om hur det fungerar där, så jag blir inte alls förvånad egentligen. Men visst tycker jag det ändå är ett skrämmande signal och synd om den lilla tjejen. Jag har inte läst så mycket detaljer om just denna händelse, men visst verkade det som om tjejen som faktiskt sjöng inte alls skulle få någon ära för det och att det liksom helt skulle "fuskas" med just detta. Det är ju inte riktigt det samma som en person som "flyger" mha en dold vajer direkt. Det är inte samma typ av fusk.
Nathaniel jag vet inte om du menar allvar eller om du bara fånar dig eftersom du inte kan förstå skillnaden mellan att sända en spelfilm live där alla är medvetna om att det är bluff och fejk och att sända någonting och hävda att det är verklighet.
Vad det handlar om här är just det att Kineserna ljög världen rakt upp i ansiktet både om fyrverkerierna samt om den lilla tjejen som sjöng.
Du kanske tycker att det är helt okej för diktaturstater att ljuga för resten av världen jag gör det inte
Hahahaa... ord och inga visor från kineserna. Söt tjej, bra sång, bra framträdande. Helt enkelt perfekt. BANNA fula människor!
Kina rockar stenhårt.
GO CHINA!
Överdrift, javisst, och ett jättelöjligt exempel. Jag förstår bara inte detta plötsliga krav på att allting i invigningsceremonin skulle vara så oerhört genuint.
Du kanske inte läste hela mitt inlägg (dvs. fram till och med andra meningen), men jag var absolut inte seriös med det exemplet. Det var just det, bara ett exempel, och inte en allvarligt menad liknelse.
Ja, jag tycker det var dåligt att gömma den sjungande flickan, för det var faktiskt inget större fel på hennes utseende. Jag hyllar inte på något sätt Kinas beteende, utan jag beskyller västvärlden för att ta till exakt samma metoder vid många tillfällen, trots att vi är snabba med att fördöma t.ex. Kina för att göra samma sak. Om det är någon part som drivit utseendefixeringen till det löjligas gräns, så är det väl ändå vår västkultur, inte Kina?
Och angående fyrverkerierna så var det inget annat än en ren visuell uppvisning. På samma sätt som teaterföreställningar har stand-ins så använde Kina stand-in-grafik för TV-sändningen, i båda fallen är det upplevelsen och effekten som är det viktiga, inte hur man (eller vem som) får fram den visuella effekten.
Bluff. Jamen det fattar väl alla?
Hur ofta bluffas det inte i sådana här sammanhang.
Hur ofta retuscheras inte fotografierna i tidningen?
Skicka en kommentar