fredag 22 augusti 2008

Lösningen utan utlämning för fängerlsestraff

Den brittiske hackaren Gary McKinnon som skall utlämnas från Storbritannien till USA och där riskerar att dömas till 60 års fängelse har nu vänt sig till Europadomstolen för att slippa utlämning. Motiveringen till att slippa utlämning är att amerikanska fängelser bryter mot dom mänskliga rättigheterna.

Han är eftersökt och skall dömas för at ha hackat sig in i Pentagons och Nasas datorer, detta strax efter attackerna mot USA i september 2001, vilket har fått USA att reagera starkt. Ett av skälen till denna starka reaktion är att en del system då gjordes obrukbara för en tid.

Jag har en lösning på detta problem som borde tillfredsställa alla, med tanke på att det bara är förhållandena i fängelserna som han säger är fel så varför inte låta honom dömas av en amerikansk domstol men låta honom avtjäna straffet på ett brittiskt fängelse, om det skulle för den lösningen behövas ett specialavtal mellan USA och Storbritannien så tror nog inte jag att det skulle vara några problem att få ett sådant till stånd.

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Anonym sa...

Här går mördare och våldtäktsmän fria och så ska en person som inte fysiskt skadat eller förstört någon eller något - utan istället "påtalat" amerikanska myndigheter om brister i deras säkerhetssystem - hamna i fängelse under lång tid...

Varför i hela friden ska en sådan person överhuvudtaget sitta i fängelse? Är det inte smartare att utnyttja hans kunskaper samtidigt som man straffar honom? Varför inte låta honom arbeta för ett IT-säkerhetsföretag med att försöka bryta sig in i olika system (på ett kontrollerat och lagligt sätt) och låta hans lön utöver existensminimum gå till de amerikanska myndigheter som lidit ekonomisk skada? ALLA skulle vinna på det - de amerikanska myndigheterna och skattebetalarna som slipper betala för hans fängelseplats. Straffets hårdhetsgrad går att reglera genom att sätta den summa han på detta sätt måste återbetala. Samtidigt kan man göra det olagligt för honom att använda datorer i övrigt, förutom en enkel och specialövervakad hemdator utan programmeringsmöjligheter.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg