söndag 31 augusti 2008

Mera opiniossiffror

Regeringen minskar glappet något till oppositionen enligt TV4 som hänvisar till Novus Opinions färska väljarbarometer.

Det duggar nu så många opinionsundersökningar från alla håll med ofta olika resultat, det enda som är säkert är att vore det val idag så skulle regeringen Reinfeldt få gå.

Men för en del partier så är resultaten helt olika i olika undersökningar

Den stora faran just nu för oppositionen är att de blir sittande och känner att valet redan är vunnet, vilket skulle för deras del vara ett stort misstag.

Den valrörelse som nu kommer kan bli rekordlång med tanke på att vi har val till Eu parlamentet nästa år och riksdagsval året därpå och med en så pass lång valrörelse som det då kan bli så kommer säkerligen opinionssiffrorna att svänga både hit och dit för alla partier.

Den första riktiga värdemätaren som kommer är just Eu valet nästa år även om det valet inte säger speciellt mycket om hur det kommer att gå i riksdagsvalet men för de stora partierna så kan det i alla fall bli en liten fingervisning. De partier som inte är bland de stora i opinionen nu för dessa kan allt hända.

Att det är lite inflation i undersökningar av opinionen visar sig av att det samtidigt presenteras en undersökning som säger att merparten av svenska folket tror att socialdemokraterna skulle föra en bättre ekonomisk politik än regeringen.

Den undersökningen presenterades av Rapport och ger väl samma fingervisning men säger ändå ingenting konkret.

Dagens Nyheter

Dagen

1 kommentar:

Björn Wadström sa...

Du missa inte att själv vara med att rösta i Bloggvärldens väljarundersökning:)
Resultatet av förändringarna i Bvu 2008:4 är rätt spännande..

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg