tisdag 12 augusti 2008

Måste bli svårsålt

Läser om en lägenhet i Stockholm som ska säljas med en person boende i den, först låter det som ett aprilskämt men det är sanning. Bakom historien ligger en tragisk historia där den kvarboendes hustru dog för några år sedan och hennes del ärvdes av den avlidnas dotter. Styvfadern hade ingen möjlighet att köpa ut dottern eller visade någon vilja att flytta för att förenkla en försäljning.

Lägenheten säljs nu på auktion och först sedan efter en försäljning så kan den kvarvarande styvfadern avhysas.

Det jag frågar mig är hur situationen kunnat gå så här långt där en person nu kommer att bli bostadslös. Det har gått nu 2 år sedan dödsfallet som utlöste den här situationen och det måste vara fullt möjligt att under 2 års tid hitta en lösning som passar alla inblandade parter. En åtgärd hade varit att hjälpa styvfaders att hitta ett nytt boende ett annat alternativ hade varit att låta honom bo kvar i lägenheten och betalat en mindre ränta för den del som han då hyrt från den andre parten.

Samtidigt så undrar man ju var och hur de sociala myndigheterna kommer att agera nu eftersom de nu får ett akut problem att lösa det kanske hade varit en god ide att de gått in och försökt hjälpa till med at lösa situationen långt tidigare

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg