tisdag 19 augusti 2008

Restplatser till högskolan

Nu börjar sista fasen i höstens antagning till de olika högskolorna, nu skall restplatserna fördelas ut, en fördelning som sköts av de olika högskolorna för at kunna fylla upp alla utbildningar.

Den som vill ha en restplats bör dels skynda sig som attan eftersom det är principen först till kvarn gäller sen bör man kanske inte heller sikta på de absolut mest populära utbildningarna där det inte lär finnas några restplatser att besätta.

Att restplatser uppstår i den mängd som det gör pekar på att det måste vara ett fel i antagningssystemet eftersom de absolut flesta utbildningsplatserna bör vara fyllda efter den andra intagningsomgången, och de restplatser som uppstår beroende på att den studerande inte kommer till uppropet och påbörjar sin utbildning borde vara minimalt.

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Stefan Hallgren sa...

Nja, snarare beror det mer på att vi byggt ut våra universitets/högskoleutbildningar så pass mycket att det finns fler platser på många utbildningar än vad som efterfrågas bland studenterna. Det finns för många liknande utbildningar på för många lärosäten och vid mindre efterfrågan står därför många platser tomma. Efterfrågan går å andra sidan upp och ned inom olika områden, så det kan ju alltid ändras med tiden.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg