tisdag 5 augusti 2008

Varning för äldre

Jan-Inge Gustafsson, verksamhetschef för ett äldreboende i Västerviks kommun, vill varna för de äldre som bor på hans äldreboende eftersom de kan utgöra en trafikfara. Tanken var nog god om det görs för de äldres skull och inte för att trafiken inte skall störas.

Problemet är att i Västervik så är det ingen som känner till hur dom svenska vägmärkena fungerar och tydligen har den glömskan spridit sig till vägverket.

När Jan-Inge Gustafsson ansökte hos vägverket om att få sätta varningsskylt om dom äldre fick han avslag eftersom det inte finns någon sådan skylt, däremot hade han kunnat få sätta upp en skylt som varnar för lekande barn.

Det som jag frågar mig är om vägverket glömt bort sin egen skylt Varning för annan fara, vilken hade kunnat användas i det här läget, då kombinerad med tillhörande tilläggstavla så den passar in på situationen.

Aftonbladet

1 kommentar:

Per Westberg sa...

Problemet med den skylten är att tilläggstavlan ska skrivas på svenska. Men inget hindar engelsk text. Egentligen kanske det är en tilläggstavala som ska till precis som de om varnar för personer med nedsatt syn eller hörsel.

Men frågan är om det verkligen går att säga att riskerna utanför ett äldreboende är större och att det fordar särskild markering. Jag tvivlar.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg