onsdag 20 augusti 2008

Överklaga när ni fått böter av fartkamera

De automatiska fartkameror som bevakar våra vägar för att få ner farten men egentligen bara är ett sätt för staten att pungslå så många som möjligt på böter har ju fram till nu mer eller mindre hävdats vara idiot säkra och aldrig göra fel.
Om tekniken inte gör fel så undrar man ju hur det då kan komma sig att en fartkamera placerad på en 90-väg tar bilder på allt som rör sig utmed vägen i farter som över stiger 76 kilometer i timmen.

Då måste det vara någon som med vett och vilje ställt in kameran fel bara för att jävlas.

Det som slår mig är hur många kameror är felinställda i Sverige och hur många felaktiga böter har krävts in. Tänk er en kamera på en 70 väg som är inställd på att fota allt som kör fortare än 65 kilometer i timmen det blir en bra extra inkomst för staten det.

Hur fungerar kontrollen av böterna? Det läggs ner stor energi på att identifiera föraren men sker det någon kontroll av att böterna faktiskt skall utfärdas och är lagliga.

Jag uppmanar alla som fått böter av en fartkamera eller kommer att få det och ligger så där i gränslandet att överklaga böterna och kräva en förhandling inför tingsrätt om böternas giltighet.

Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Sluta tjura och var inte så jävla bitter... Man får väll hålla koll på hur snabbt man kör (som man ska när man är ute på vägarna).
Märken man att det blixtrar till när man vet att man kört laglydigt så får man väll överklaga... Big deal!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg