tisdag 16 september 2008

Kirunapartiet går upp i Socialdemokraterna

Kirunapartiet försvinner från den svenska politiska kartan. Kirunapartiet som startades för 14 år sedan som protest mot socialdemokraterna, ett av skälen var att grundarna av Kirunapartiet då ansåg att socialdemokraterna gick åt höger för mycket.

Samma parti skall nu börja ett samarbete med socialdemokraterna som om det bli lyckat kommer att innebära att Kirunapartiet går upp i socialdemokraterna. Ja Kirunapartiet kallar det självklart ett samgående men verkligheten är nog inte riktigt sådan. Ett så pass litet parti skulle gå samman med socialdemokraterna, det lär aldrig hända gå upp i ja men aldrig slås samman. Dessutom om två partier slås samman så måste väl det komma ett nytt partinamn, eller.

Om socialdemokraterna för 14 år sedan gått för långt åt höger vad anser Kirunapartiet om dagens socialdemokratiska politik då.

Nej sanningen är nog snarare bara en fråga om mak, och vem som skall ha makt i Kiruna. Lars Törnman svara på frågan om han vill ha posten som kommunalråd att kommer frågan så ställer han upp och det är just där som skon klämmer tror jag, Lars Törnman vill ha tillbaka posten som Kirunas kommunalråd.

Jag kan inte säga med etthundra procentig säkerhet att det är så men tanken är mycket trolig, skulle det vara på det sättet så är ju inte Lars Törnman mycket bättre än de som han en gång i tiden kallade för ungefär: maktsugna gnidare

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Termo sa...

Du har rätt. dessutom så är nog Sopporojesus sugen på en plats i riksdagen. törman har aldrig varit annat än en ytlig opportunist. Ungefär som FI som bara är ett parti när det delas ut partistöd annars inte.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg