onsdag 10 september 2008

S vill höja pensionsåldern?

Mer och mer detaljer kommer nu fram om vilka åtgärder som socialdemokraterna välfärdsrådslag vill föreslå.

Det senaste är att alla måste arbeta mer, den genomsnittliga livsarbetstiden skall öka från 30 till 33 år, detta sagt av socialdemokraterna som fram till nu kämpat för en trygg och bra ålderdom.

Skall den tiden ökas så finns det bara två sätt att göra det på antingen får vi studera mindre eller så får vi höja pensionsåldern. Att vi skall studera mindre finns ju inte med ens i någon tanke eftersom våra kära politiker är så glada över att alla arbetsgivare mer eller mindre kräver en högskoleexamen för precis allting, inklusive städning.

Det andra alternativet är att höja pensionsåldern vilket är det enda alternativ som är genomförbart.

Totalt sätt så innebär detta rådslag att hela den politik som socialdemokraterna fört ända sedan Brantings dagar nu har kastats ut. Som jag ser det så har socialdemokraterna lagt sig platt ner för alliansen och bara viftar på svansen åt deras förslag nu. Risken är att väljarnas dom kommer att bli hård mot socialdemokraterna för deras flört med alliansen.

Det vore nu på sin plats om Mona Sahlin tog bladet från munnen och deltog i den allmänna debatten så att det blir klart var hon står någonstans. Det troliga är att hon inte vet nu var hon skall stå utan hon är enbart oroad över att eventuellt förlora nästa val vilket skulle troligtvis innebära att hennes dagar som partiledare är över.


Svenska Dagbladet

Dagen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det smartaste vore att se till att det arbete som utförs genererar i så stor vinst för samhället som möjligt,hellre än att vi ska ska jobba mer och längre.Det är dags att på allvar diskutera livskvalitet, annars kommer människor inte orka...

Anonym sa...

Varför höja pensionsåldern? Är det för att vi ska ha råd att låta ännu fler negrer/araber komma hit för att leva och bo gratis?

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg