onsdag 18 augusti 2010

Osannolikt slappa vårdare

Det måste vara någonting som är gravt fel när en dömd pedofil kan rymma under en bevakad permission bevakningen kan då inte ha varit tillräcklig.

När man dessutom sen får klart för sig att den som rymt och nu sedemera gripits var 79 år fyllda så måste jag erkänna att jag inte förstod ett skvatt hur han kunnat rymma, att springa ikapp en 79årig man borde väl för en vårdare inte kunna vara helt oöverstigligt eller var vårdarna också i samma åldersklass kanske.

Överläkaren på S:t Görans sjukhus där 79 åringen vårdas hävdar att vårdarna inte får ta till våld, om så är fallet så är det kanske dags att ändra reglerna, så att vårdare får ta till våld för att förhindra rymmning. Om en vårdare inte får ta till våld vad gör de då om en patient helt plötsligt får ett spel och börjar slå vilt omkring sig och hotar andra människor står dom då bara och tittar på i väntan på att polis skall anlända.

Som det verkar så bör reglerna ändras eller att varje dömd brottsling på sina bevakade permissioner får med sig en vakt som har rätt att förhindra rymmning.

Troligtvis så kommer väl det aldrig att ske eftersom det i Sverige är viktigare att dalta med brottslingar än att skydda deras offer.

DN
SvD
Expressen

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg