måndag 26 maj 2008

Politiskt horeri

Sören Wibe blir troligtvis Junilistans nästa ordförande. Det var roligt för honom. Ja att han får bli partiledare någonstans i alla fall. Samtidigt så undrar jag hur länge har han känt till att han skulle få den här förfrågan.

Det var inte många månader sedan som Sören Wibe under stort buller lämnade socialdemokraterna.

Fast att byta part är ju inget som är något nytt för Sören Wibe han kom ju till socialdemokraterna från vänsterpartiet. Det måste vara väldigt bekvämt att kunna byta ideologi så enkelt som visa politiker kan nu senast då Sören Wibe. Fast att gå över blockgränsen det är mera ovanligt men någon måste ju bli den första där också. För ingen kan väl hävda att Junilistan är ett vänsterparti.

Jag förstår om många bara känner förakt för politiker för varje gång något sådant här inträffar så visar det ju att åsikter kan bytas ut som gamla kallingar bara det gynnar karriären.

Jag brukar kalla denna typ av politiker politiska horor, den är inte så ovanlig som man kan tänka sig det förekommer på alla plan. Enda skälet är oftast missnöje med hur den egna karriären inom partiet gått.

Det enda jag kan känna över de som sätter karriären före sina åsikter är avsky

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fast Sören Wibe byter ju knappast ideologi bara därför. Jag lämnade (s) med samma ideologi som jag hade när jag gick med, bara med några fler insikter.

Antar att det är samma sak med Sören.
Fast han har väl vant sig vid pengarna såklart.

Anonym sa...

Sören Wibe har inte bytt några åsikter, däremot har socialdemokraterna blivit alltmer EU-kramande och arbetar för överstatlighet. Wibe är däremot sina EU-kritiska ideal trogen.

Socialdemokraterna vill inte hålla en folkomröstning om Lissabonfördraget (EU:s nya konstitution) och arbetade för att euron skall införas i Sverige. De vill inte ha ett bindande undantag från EU:s lagar och regler på arbetsmarknadens område och därmed försvara svensk arbetsrätt. Socialdemokraterna arbetar tillsammans med moderaterna och övriga borgerliga partier för överstatlighet och federalism i EU-parlamentet.

Junilistan tror på ett i grunden mellanstatligt EU-samarbete, där EU endast skall arbeta med verkligt gränsöverskridande frågor, såsom miljön och att utveckla en väl fungerande inre marknad.

Junilistan kan mycket väl samla Sveriges EU-kritiska sossar och borgerliga väljare och se till att EU-kritiken hörs på allvar i Bryssel. Isåfall är det svenska folket at gratulera.

LasseB sa...

Sören Wibe kan nog mycket riktigt ha kvar samma åsikter som han alltid haft, det kan nog stämma men nu provar han lyckan i sitt tredje parti.

Sen så är det ju så att många byter parti bara för att det kan främja deras karriärer det är ju ett faktum. LIstan kan göras lång men att peka ut någon gör inte saken bättre, utan det är jus t själva fenomenet som är intressant att diskutera

Sören Wibe blev här ett exemåpel enbart

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg