lördag 31 maj 2008

FN hjälp Burma nu

Burmas junta fortsätter att visa upp sin arrogans mot omvärlden genom att fortfarande obstruera insändandet av hjälp till den cyklondrabbade befolkningen.

Detta har fått den amerikanske försvarsministern Robert Gates att reagera men reaktionen kunde ha varit kraftfullare enligt mitt sätt att se på saken.

Burmas junta anser att deras befolkning kan skaffa sig mat via floderna där det skall finnas mycket fisk och säger att befolkningen inte behöver chokladkakor.

Jag har sagt det förr det måste övervägas allvarligt om inte hjälpen skall föras in i Burma med militärt våld. Gör inte världssamfundet någonting snart så kan det vara för sent och då har vi låtit en diktaturstat medvetet döda sin egen befolkning.

Det borde kunna gå ganska snabbt att få fram en resolution i FNs säkerhetsråd som ger juntan i Burma ett ultimatum släpp in hjälpen frivilligt eller vi kommer in med den ändå med dom medel som krävs. Den omröstningen skulle bli mycket intressant för då skulle alla länder bli tvungna att erkänna om dom anser att humanitära katastrofer är lika tungt vägande skäl som ekonomiska

Dagens nyheter

Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du lever i en drömvärld, Kina skulle omedelbart blockera en sådan resolution.

Och USA har fått nog av att göra saker på egen hand - ingen backar upp dem och resultatet blir därefter.

LasseB sa...

Och bara för att kina troligtvis skulle blockera en sån resolution så skall vi därmed göra ingenting utan bara se på när människor dör i tusental.

Då är det väl bätre att tvinga kina att bekänna färg i säkerhetsrådet och sen stå där med skammen

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg