söndag 18 maj 2008

Insamlingsbluffar

SvD brännpunkt har idag ett inlägg som kritiserar UNICEF och Tv4 för att samla in pengar med oriktiga uppgifter. Jag betvivlar inte en sekund att det är på det sätt som beskrivs i artikeln för välgörenhet är big buissness idag.

Många är de organisationer som samlar in pengar till nödlidande någonstans i världen och det låter alltid riktigt bra och behjärtansvärt, något som man bara måste skänka pengar till. Men i själva verket är det väldigt lite av de skänkta pengarna som kommer ram till det verkliga målet för välgörenhetsorganisationerna måste betala sina omkostnader vilket inte är små summor som går bort på det sättet.

Du har säkerligen blivit upprings av en hurtfrisk glad telefonförsäljare som ger dig den unika chansen att vara med och förända världen på ena eller andra sättet bara du skänker minst 100 kronor. Är det någon som på fullaste allvar tror att den hundralappen kommer fram till de nödlidande? Jag kan i så fall upplysa om att en skrämmande liten del kommer fram till målet, för här går inte bara administrationskostnaderna bort utan här går en väldigt stor peng bort i form av provision till telemarketingföretaget som sköter om ringandet.

Tv4 vill ju gärna vara med på alla möjliga hörn när det gäller insamlingsgalor, postkodslotter eller vad dom nu kan komma på. Dom gör inte det för att dom är så goda dom gör det för att det är en bra affär. För dom kan ju inte säga att dom gör produktionerna helt utan kostnad och att alla arbetar gratis, var länge sedan jag hörde att artisterna i en gala ställt upp gratis för att hjälpa tillför att det var en god sak. Nej nu ställer dom möjligtvis upp om dom kan se det som promotion för sin senaste skiva.

Jag är inte emot insamlingar till välgörande ändamål men kontrollera först så att dom pengar ni skänker verkligen går dit ni vill och inte ner i några djupa fickor på vägen

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg