torsdag 29 maj 2008

Nygammal provreform

Nu skall det bli möjligt att ta körkort på en dag. Det vill säga göra både teori och körprovet på samma dag. Det är en för alla som vill ta körkort välkommen förändring och även för vägverkets inspektörer som kanske får en bättre arbetssituation nu.

Någonting som jag finner skrattretande är att vägverket presenterar detta som om det vore något nytt, om vägverket har glömt så är det inte nytt så fungerade körkortsproverna innan Vägverket klantade till dom.

I många år så kunde man göra både teori och körprov på samma dag och ha med sig sitt nya körkort hem på eftermiddagen om man klarade proven vill säga. Samt att missade men teorin fick man ändå göra körningen den dagen även om man inte då fick något körkort, utan man var då tvungen att göra om teorin om man hade ett klarat körprov.

Men i takt med att det har skapats det ena hindret efter det andra för människor att ta körkort så blev det heller inte möjligt att göra båda proven på samma dag.

Dagens Nyheter

Vägverkets pressmeddelande

2 kommentarer:

Alexander Lowejko sa...

Jo det är sant!

Jag undrar om inte detta är ytterligare ett sätt att försvåra för den köpstarka målgruppen 18-åringar att få sitt kort! Jag menar, köerna kommer nog inte att minska, man får sin tid om en sisådär 5-6 månader ändå, men om du torskar något av proven så har du bara 2 månader på dig att göra om. 100-spänn på att man inte kan få någon tid inom 2 månader så man måste göra om hela alltet!

Ett annat exempel på hur man jagar 18-åringar är ju "handledarutbildningen" De absolut mest bortslösade 900-spännen i mitt liv, är det verkligen så att övningsförare är med i så mycket trafikolyckor, och är det så många handledare som är onyktra bredvid? Det var ungefär det som var poängen med utbildningen nämligen.

LasseB sa...

Ja du Alexander jag kan bara hålla med dig för det är en jakt på dom som skall ta körkort och handledarutbildningen är inget annat än ett beställningsarbete från trafikskolornas riskförbund.

Sen så har nu reglerna ändrats på ett sånt sätt så att den som övningskör får färre mil bakom ratten innan det är dags för prov.

Så det finns massor att kritisera där

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg