torsdag 29 maj 2008

SvD, USAs nyttiga idiot

Svenska Dagbladet tar idag på sin ledarsida den något underliga ståndpunkten att det är fel att kritisera USA för kriget i Irak. Varför då varför skall USA få undgå den kritik som är så befogad och som mer eller mindre hela världen delar.

Det är också fel att kritisera att Sverige skall vara städpatrull åt USA. Ordet städpatrull är ett ord som tydligen SvD inte tycker om att man använder. Jag undrar hur man Från SvD:s sida så klart kan låta bli att se verkligheten.

Sverige är USAs städpatrull och inte bara USAs när det gäller Irakflyktingar eftersom Sverige har tagit emot flera flyktingar än vad både USA och resten av EU gjort tillsammans, är inte det ett faktum som bör kritiseras. Bör inte USAs misslyckanden i den humanitära situationen kritiseras.

Vill SvD att vi skall vara någon form av lydiga idioter åt USA.

Klart är ju att problemen i Irak är stora och att de kommer att förbli stora så länge som USA anser att det inte är deras utan Irakiernas jobb att sköta återuppbyggnaden, då gärna med pengar från internationella samfundet, ja alla länder utom USA då.

USA skall kritiseras och det med all rätt men även de länder som föll för USAs falska argument för invasionen skall också kritiseras.

SvD måste för att ta dessa ståndpunkter de gör på sin ledarsida i dag ha legat och solat alldeles för länge och ådragit sig ett allvarligt värmeslag

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur välmående och fridfullt var Irak innan USAs invasion och störtandet av Saddam? Det kanske är något du kan ta dig en funderare på. Vem skulle ha agerat för att bryta diktaturen eller skulle det räcka att sitta på sitt feta arsle och kritisera USAs politik utifrån ett tröttsamt kommunistiskt perspektiv för att hjälpa irakierna till en bättre framtid?

LasseB sa...

Kobolt har jag någonsin kritiserat USA för stlrtandet av Saddam. Den kritik som jag riktar mot USA är hur uselt dom skött om freden efter det att dom vann kriget.

Men du kanske tycker att USas agerande öär helt fritt från brister och att det är rätt att dom smiter iväg från en stor del av sitt humanitära ansvar

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg