torsdag 29 maj 2008

USA tar emot flera flyktingar

USA skall nu ta emot flera flyktingar från Irak. USA är nu berett att ta emot mellan 5 och 12 tusen flyktingar. Varför blir jag inte imponerad av den insatsen, det är ändå bara en fjärdedel av den mängd flyktingar som vi i Sverige tagit emot. Att Condoleezza Rice uppskattar att vi i Sverige tagit emot så många flyktingar är väl helt klart , USA har ju sluppit att betala.

Condoleezza Rice uppmanar också världens länder att skriva av Iraks skulder. Varför skall skulderna skrivas av, hur hjälper det Irak. Om inte jag har helt fel så finns det i USA en hel mängd pengar som USA beslagtog mer eller mindre för Irak under Saddams tid, då bör väl dom pengarna betalas tillbaka till Irak nu då.

Alla vill att situationen i Irak blir bättre eftersom de förhållanden som råder där är erbarmligt dåliga. Enda sättet att kunna uppnå en något sånär stabil situation i Irak är att ge dom hjälp till självhjälp, samt att stödja dom i arbetet med att bygga upp en demokrati, en demokrati utan religiös styrning från något håll.

Visst har USA uppnått mycket i Irak däribland ungefär 90 000 döda civila irakier.

Som sagt det är lätt att vinna kriget men svårt att vinna freden

Dagens nyheter

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg