måndag 2 juni 2008

Mariatorget

Situationen runt Mariatorget i Stockholm håller på att bli mer eller mindre outhärdlig sen stadsmission och många andra verksamheter för hemlösa flyttade in i kvarteren. En utveckling som många befarade redan innan flytten.

Nu har citypolisen presenterat en rapport för socialborgarrådet Ulf Kristersson vilket har fått honom att kalla till ett akutmöte om situationen vilket skall ske inom 2 veckor.

Att problemen runt Mariatorget är stort beror på att många olika sociala verksamheter av den borgerliga majoriteten placerats där ok en del även av den förra röda majoriteten.

Men det som görs är ju att problemen bara bollas runt mellan olika stadsdelar i förhoppning om att det nog skall fungera. Vill man lösa problemen med hemlösa så måste man gå på kärnan i problemet nämligen bristen på hyreslägenheter vilken bara blir värre ju flera hyreslägenheter som ombildas till bostadsrätter

Att ombildandet av hyresrätter till bostadsrätter kan vara en del av problemet med hemlöshet är något som Ulf Kristersson vägrar att erkänna. Jag undrar var han hoppas att få fram sina träningslägenheter när allt är sålt till bostadsrätter eller privata fastighetsägare och Stockholms stad inte längre äger några hyreslägenheter. Hans uttalande i ABC igår var nog, ja det finns egentligen inte ord för det.

Problemen vid Mariatornet måste lösas och det fort den bästa lösningen är att sprida ut de verksamheter som samlats där till flera stadsdelar så att allt inte ligger på södermalm

Dagens Nyheter


SvT

1 kommentar:

Jesper sa...

Hemlöshet i Sverige har inget med bostadsbrist att göra.

Nu har man börjat ge aktiva missbrukare lägenheter, utan att ställa krav på hur de behandlar sig sjävla och omgivningen.
Här en av kommentarna till artikeln om ämnet i DN:

"Det är lätt att vara liberal och generös när man inte bor granne med eländet. Igår sa jag upp kontraktet på min fina lägenhet i ett av berörda områden. Under mina år här, har det för varje fungerande hushåll som flyttat ut, flyttat in människor, som inte har det minsta aning om hur man beter sig i flerbostadshus. Vi som boende har ingen hjälp av Svenska Bostäder. Då känns ett sånt här initiativ som ett hån."

Trött snart f d granne med eländet, 18:39, 1 september 2010

Vi som har blivit attackerat i egna hem av organiseringen av "hemlösa" förstår direkt en kommentar som denna.

Vill Ni veta mera kan Ni söka på mitt alias Knarkmissionen, eller kontakta mig på knarkmissionen@hotmail.com.

Mvh Jesper, drabbat av Stadsmissionens skadegörende "välgörenhet".

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg