söndag 8 juni 2008

Slöseri av SvT

I år så smygtestade SvT konceptet Sound of Sweden för att locka flera röster i eurovisionen och hur bra det gick det vet vi ju alla. Med tanke på det milt sagt magra resultatet så är det lika bra att SvT lägger ner den satsningen eftersom den verkar snarare ha verkat negativt när det gäller antalet röster.

Med tanke på hur röstningen utföll så är det väl i princip bara en person som har glädje av denna satsning och det är Charlotte Perrelli ja och hennes PR-bolag självklart som kunde lägga över kostnaderna för hennes lansering i nya länder helt på SvT det vill säga på skattebetalarna.

Det får vara ett slut på hur illa som SvT faktiskt sköter om sitt hus att lägga mångmiljonbelopp på ett bolag som de gör hemligt antagligen i förhoppningen att ingen skulle hitta det för att få mera röster i eurovisionsfestivalen är fel. Samtidigt med denna satsning så skär SvT ner sin produktion och låter folk gå från företaget för att spara pengar. Till vad är det som skall spara pengar, till att låta delar av ledningen och hela schlagerredaktionen åka runt i Europa på övrig programverksamhets bekostnad.

Det är dags att inte bara byta ut de ansvariga för schlager och eurovisionsfestivalerna på SvT utan hela ledningen måste bytas ut med omedelbar verkan om företaget skall ha någon form av trovärdighet kvar.

Fri television, vilket skämt eftersom de inte har några egna inkomster utan måste be riksdag och regering om pengar, det enda som är fritt på SvT verkar vara att slösa bort skattemedel.

När SvT i sina nyheter rapporterar från en del andra länder så använder de ordet statstelevision för att påpeka att uppgifterna är tillrättalagda, SvT kanske skulle fundera lite på vad de själva är om inte just statstelevision.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är ett utmärkt exempel på vad vi får för våra TV-avgifter. Skall detta få fortgå borde den avgiften vara frivillig. Detta är absolut inte vad public service bolag skall ägna sig åt.

Anonym sa...

gör andra allmäntv kanaler på det här sättet med valturneer etc inför finalen. Var finns kommentaren från Geneve och Svante Stockselius, Eurovisionsschlagerbossen som har makten och härligheten över samtliga allmäntvbolag i Europa.
Denna nationella skandal angår inte bara Sverige.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg