måndag 30 juni 2008

Sommarplågorna är bra för sommaren

Sommarplågor det är ett ord med negativ klang, och vi skall verkligen förstå hur negativa och dåliga sommarplågorna är. För att ta ett exempel så är rubriken till aftonbladets artikel negativt ställd, ” sommarplågorna du inte vill minnas”.

Rubriken talar alltså om för oss att sommarplågor är någonting negativt som vi inte får tycka om.

Men för att en sång eller melodi skall kunna bli en sommarplåga så måste många människor tycka om den, eller hur. Skulle inte många tycka om den så skulle nästa sommarplåga lika gärna kunna bli Beethovens tredje symfoni.

Vad är det som skapar en sommarplåga då, ja någonting som de flesta så kallade sommar plågor har gemensamt är att det är lättlyssnade melodier som är trallvänliga oftast glada melodier. Det finns också sommarplågor som beskriver en känsla ofta är det då just känslan av sommar som beskrivs.

Vilka är det då som tycker att sommarplågor är negativt, ja min gissning är att det är skivkritikerna som inte tycker om sommarplågorna eftersom sommarplågorna ofta har kommit fram utan deras hjälp och ibland till och med mot kritikernas vilja. Så den stora aversionen mot sommarplågor kommer nog från kritiker kåren som ser sin ställning hotad under sommaren då inte de får styra vad människor skall lyssna på. Någon form av kollektivt mindervärdeskomplex alltså hos kritikerkåren.

Jag gillar de så kallade sommar plågorna de hör till sommaren precis som jordgubbar och sill gör det

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg