måndag 2 juni 2008

Terrorn fortsätter

Danmarks ambassad i Islamabad i Pakistan har utsatts för ett bombdåd ett terroristattentat med flera dödsoffer som följd. Attacken som sådan var kanske väntad med tanke på teckningarna av Mohammed som publicerats i Danmark.

Om så är fallet så är det allvarligt för samtidigt som vi hyllar pressfriheten och arbetar hårt för det så finns det människor som med våld vill inskränka den. Tyvärr så blir exemplen bara fler och fler och de kommer från många olika håll.

Just i detta fall så är det väl troligtvis Muslimska extremister som ligger bakom. Att det händer just nu är en händelse som ser ut som en tanke. Det var ju inte många dagar sedan som ultrakonservativt Muslimskt seminarium i Indien utfärdade en Fatwa – religiöst påbud – mot terrorism.

Uppenbarligen så är det så att dessa extremister bara använder religionen som täckmantel för att kunna få bruka våld.

Det är tråkigt att se utvecklingen i de Muslimska länderna där de religiösa ledarna som vill följa Koranen blir totalt åsidosatta av religiösa extremister.

Kan inte de moderata islamska ledarna återvinna kontrollen över religionen och få genomslag för budskapet att våld i religionens namn är fel då är nog tyvärr freden väldigt långt borta

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet om Fatwan

Aftonbladet om dådet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ÄR muslimer som följt anvisningarna i Koranen som står bakom dessa dåd. Det är inte extremister utan de följer bara vad dom lärt sig i sin religösa skola och vad som står i deras skolbok (koranen).

I våra böcker i väst står det om fred och matematik, historia mm i våra böscker.

Förbjud Gud!!

Anonym sa...

Jag måste hålla med nisse här och påpeka att detta nog inte är några så kallade extremister. Detta är vanliga muslimer som lever ut islam på det mest naturliga sättet. Öppna koranen och läs.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg