tisdag 1 juli 2008

Englas mördare frisk?

Anders Eklund, Engla Höglunds mördare har nu förklarats frisk. Även om frisk i hans fall måste vara en sanning med modifikation, i alla fall så friska att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning.

Inte för att jag riktigt förstår hu en sådan undersökning går till men nog måsta man lida av någon form av allvarlig störning om man dödar ett barn.

Nu är den troliga straffpåföljden för honom livstids fängelse, det vill säga i runda tal 15-20 år innan han släpps ut igen. Det vill säga att han kan vara ute igen lagom till sin 65e födelsedag.

Det finns personer som ser det som att Eklund haft otur som inte fått diagnosen allvarligt psykisk störning, jag vet inte hade han fåt den så hade han kanske fått tillbringa resten av livet på psykiatrisk anstalt om han inte varit mottaglig för behandling. Vi vet ju att det finns enstaka fall som sitter på sådan anstalt och troligtvis aldrig kommer att bli friska och släppas ut. Så som jag ser det så hade nog Eklund tur som klassades som frisk.

Det intressanta nu är att diskutera hur långt ett livstidsstraff skall vara. Namnet på straffet säger ju att det skall vara tills personen dör och det är en åsikt som jag har. Sen finns det en del som hävdar att livstid det är 20 år sen kan man släppas. Vad tycker ni?

Jag tycker att är man dömd till livstid så skall principen vara att man skall sitta sin livstid ut.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Men herregud, lämna Anders Eklund ifred.

http://0deduktiv0.blogspot.com/

Reagera med förnuft och logik, inte känslor. Omväxling förnöjer.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg