Google som äger Youtube blir nu tvingat att lämna ut uppgifter till Viacom om vem som tittat på vad eftersom det i alla fall enligt viacom handlar om ett upphovsrätts brott, Någon får här rätta mig men är det inte så att man kan se på mycket av materialet på Youtube utan att registrera sig.
Hur skall de då kunna veta vem som tittat på vad. Har Google själva samlat in de uppgifterna så har de nu bitit sig rejält i svansen. Skulle vara intressant att veta vilken information som både Google men även Yahoo samlar in om Internetanvändarna för att använda i kommersiellt syfte. Det kan nog komma att visa sig att det är mera än vad som vi tror.
Men efter detta domstolsutslag så frågar jag mig vad skall Viacom göra med uppgifterna de får ut skall de stämma varje enskild individ för otillåtet tittande, låter i sådana fall som en evighetsuppgift.
Att titta på ett material på nätet utan att ladda ner det till sin dator kan aldrig bli ett upphovsrättsbrott även om nu viacom troligtvis kommer att försöka få det till det.
Jag kan jämföra ett sådant tittande på nätet med det som ibland förekommit och förekommer i vissa radio och tv affärer där tv apparaterna står på i demonstrationsyfte och mängder av människor tittar på de bilder som då visas.
Någon form av sunt förnuft borde väl råda även i amerikanska domstolar får man hoppas
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Aftonbladet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar