söndag 24 augusti 2008

8-åring begär skilsmässa

En domstol i Saudiarabien skall nu behandla en skilsmässoansökan om skilsmässa mellan en 50-årig man och en 8-årig flicka. Ansökan är inlämnad till domstolen av flickans mamma.

De anhöriga har fått stöd av en Saudisk människorättsgrupp för att få äktenskapet ogiltigförklarat något som flickans fader motsatt sig.

Ett av de starkaste korten för att flickan skall kunna få en skilsmässa är att hon är gift utan att veta om det, hennes fader har nämligen inte talat om detta faktum för sin dotter.

Samtidigt måste man fundera på vilken kultur det är som tillåter barnäktenskap på detta sätt, det är inte bara i Saudiarabien som detta förekommer, inom vissa kulturer så är det väldigt vanligt med arrangerade äktenskap, någonting som mer eller mindre går hand i hand med den så kallade hederskulturen.

Men som man så kan jag inte förstå de män som vill ingå äktenskap med barn, jag kan bara se en förklaring till det men det finns säkert någon annan förklaring också. Oavsett vilken förklaring som används så tycker jag det är sjukt med äktenskap med barn. Även arrangerade äktenskap är något som känns mera medeltida än vad som gäller idag.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg