söndag 24 augusti 2008

Gunilla tänker om OS

Gunilla Lindberg Sveriges främsta representant inom den olympiska rörelsen talt i dag i några intervjuer ut om hur hon har upplevt OS i Peking. I det stora hela så är hon väldigt nöjd med hur spelen har förlöpt bortsett från domarinsatserna som nu skall granskas av IOK.

Det som jag finner lite förvånande är att det trots all fin teknik som kan användas i dag ändå ofta blir sådant trams från domarhåll om vilket resultat det blivit. I de idrotter som är bedömmningssporter så har som vanligt domarna varit mer än lovligt dåliga men dom har trots sin urusla insats ändå inte kommit upp eller skall jag säga ner i den klass som boxningens domare hade i Seoul då deras insats var mera en parodi än rättvis bedömning.

Att IOK ändå inte tagit detta problem på allvar är slående för hur lite som idrottsresultaten betyder för de olympiska höjdarna. Det största exemplet på det är väl när IOK:s ordförande Rogge kritiserade sprinterkungen Bolt för dåligt beteende efter hans segrar.

Nu måste både IOK och alla de olika specialförbunden nogsamt se över hur deras verksamhet sköts och hur domarna tillsätts och framför allt hur domarna utbildas så att vi slipper flera skandaler med domare inblandade i idrotts tävlingar.

Om domarna inte blir bättre så finns det en risk för att de olympiska spelen kommer att dö ut på grund av bristande publikintresse

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg