fredag 22 augusti 2008

Bra med åldersgranskningen

Den Kinesiska OS-guldmedaljören He Kexin skall nu åldersgranskas av IOK efter att det kommit fram uppgifter som starkt ifrågasätter hennes ålder. Hennes ålder är av Kina nu uppgiven till 16 men de uppgifter som kommit fram pekar på att den bara är 14.

Enligt dessa uppgifter så skulle hon hösten 2007 av Kinesiska nyhetsbyråer ha omtalats som en av tidernas skickligaste 13-åringar, detta gör ju att hon nu hösten 2008 omöjligt kan vara 16, ingen inte ens Kineser blir 3 år äldre bara på ett år.

De dokument som nu grävts fram via Internet är dokument som Kina försökt att ta bort men som alla vet om något hamnar på Internet så finns det där för alltid och går att hitta.

Kina kommer naturligtvis att fortsätta att hävda att hon är 16 eftersom det är den ålder som är uppgiven i hennes pass, där hennes födelsedag är angiven till 1 januari 1992. En dag som låter lite för bra för att vara sann. Den kan stämma men jag är skeptisk

Om Kina skulle ha fuskat med hennes ålder bara för att få några flera guldmedaljer i sitt hemma OS så skulle inte jag bli förvånad.

Frågan är nu hur mycket ryggrad som IOK och internationella gymnastikförbundet har, kommer de att genomföra en riktig granskning eller kommer de att nöja sig med att tala med kineserna själva.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

1 kommentar:

Johan Alm sa...

Snacka inte skit om Kineserna nu.
Är du avundsjuk på hur bra och duktiga de är eller?
Det finns väl ingen Svensk som är så pass bra i gymnastik som 14 eller 16 år.
Kina är överlägset bäst på att producera duktiga idrottare!!!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg