fredag 22 augusti 2008

Danmark lockar inte

Danmark tappar turister enligt siffrorna så har turistandet i Danmark minskat med 2 procent.

Det finns många förklaringar till det en del hävdar att Danmark inte hängt med i konkurrensen från andra länder, enligt ansvarigt departement så beror minskningen på att de tyska turisterna har hittat billigare resmål än Danmark, och slutligen så säger dans resebyråförening att minskningen av turister beror på Danmarks utrikes och imigrationspolitik.

Vad som är förklaringen går nog inte säkert att säga, troligtvis spelar allting in, men att det kan ta upp till 6 veckor för en indier att få visum till Danmark påverkar nog inte turismen speciellt mycket däremot kanske det kan ställa till problem för näringslivet med så långa handläggningstider för besök.

Min personliga åsikt är att Danmark inte längre kan attrahera lika många turister som de förut gjorde nu när möjligheterna att lätt turista i en massa nya länder öppnat sig.

Dagens Nyheter

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att det skulle ha med danskarnas påståda "främlingsfientlighet" är bara struntprat Danskar såväl som Svenskar har inga problem med turistande europeer. Däremot högljudda invandrare som inte vill integrera sig och tar mer än sin beskärda del av välfärden..

Är det nu dessutom tyska bilturister som saknas så lär huvudorsaken vara det brutalt höga bensinpriset ... !

Tobias Lindgren sa...

Här kan man läsa sanningen och inte DN:s multikulturalistiska lögner:

http://falkblick.nu/?p=361

Dmitri the Man sa...

Turismen i Danmark har ökat och minskat i vågor under decennier, och hänger faktiskt mestadels på tyskarnas ekonomi och semesterpreferenser, åtminstone i Jylland (INTE "på" Jylland).

Detta har knappast något att göra med vilka åsikter svenska socialister har om Kungarikets regler för visum, pass, inresa, uppehållstillstånd eller annat juridiskt. Ej heller lär det bero på islamister eller vanliga muslimers syn på dansk press eller diplomati.

Ett tips: Förlita er inte enbart på svenska medier. Jämför med - tors man säga - VANLIGA medier.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg