fredag 22 augusti 2008

Var är medmänskligheten

Bushadministrationen i USA flörtar nu ordentligt med USA:s kristna höger när de kommer med ett förslag som tillåter alla former av sjukvårdpersonal att vägra delta i aborter, eller preventivmedelsrådgivning om det strider mot deras personliga övertygelse.

En vårdinrättning som ändå skulle tvinga någon att utföra dessa sysslor kan bli av med sina statliga bidrag vilket skulle slå hårt mot de sämst ställda i USA.

Det känns lite som om att till och med vägra att hänvisa en annan patient någon annanstans för att få hjälp en aning bryter mot läkareden, i vilket fall som helst så bryter det mot alla former av mänsklighumanitet.

Det som gör mig en aning orolig av detta beslut och om resonemanget om speciella vårdcentraler för vissa grupper här i Sverige är att vi till slut inte låter vetenskapen styra sjukvården utan det blir en styrning av något religiöst mumbojumbo.

Tänk er detta scenario en läkare i Texas är medlem i Ku Klux Klan och in kommer presidentkandidat Obama, med dom regler som Bushadministrationen nu vill införa så måste ju då även den läkaren ha rätt att behandla Obama, kanske inte en så där jättebra situation eller

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg