tisdag 19 augusti 2008

Dålig stil Olsson

I Olssons studio i SvT 1 gjorde Richard Olsson ett försök till att vara rolig. Det enda han lyckades med var att visa vilken dålig programledare han är.

Att säga att det är svårt att tycka synd om Tyskland är helt okej för tänk er ett vinter OS där norrmännen blir helt utan medaljer ingen kommer då att tycka synd om de heller. Men det är skälet till att man inte kan tycka synd om Tyskland som är milt sagt patetiskt. Ingen kan tycka synd om Tyskland beroende på det som Hitler och övriga Nazister gjorde före och under andra världskriget.

Ett faktum som glöms bort är att det var över 60 år sedan som tyskland besegrades och den fulla vidden av nazisternas brott började uppdagas. Enkel matematik säger att det sen andra världskriget har fötts minst 2 generationer som inte ens var påtänkta under andra världskriget.

Skall vi när det gäller tyskland och Tyskar begagna oss av begreppet kollektiv arvsskuld så är det nog så att det blir väldigt många länder som vi då inte kan tycka synd om och hur längs skall en kollektiv arvsskuld finnas kvar.

Om den skall finnas kvar för alltid så bör Holland skämmas för sin hantering av de svarta i Sydafrika medan Sydafrika var en holländsk koloni för det var då fröet till apartheidsystemet sattes.

Eller kanske vi i Sverige skall känna en kollektiv arvsskuld för de erövringskrig som fördes under 1600 talet.

Att belägga ett helt land med kollektiv arvsskuld som är fallet med tyskland känns faktiskt smått ovärdigt, de skyldiga straffades i den takt som dom kunde lagföras och deras brott bevisades.

Dagens tyska befolkning har ingen skuld för det som hände under andra världskriget så sådana här patetiska försök till att förlänga den tyska arvsskulden ger bara en äcklig smak i Munnen

Aftonbladet

Aftonbladet

Aftonbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

komigen nu! Har du inget av mer värde att lägga din energi på? Det handlar inte om politik. Det var ett skämt! Kan ingen lära sig skillnaden på skämt och allvar?? Ett leende på läpparna betyder skämt och en allvarlig blick betyder allvar! Hur svårt kan det vara? Skall du sjunka lika lågt som muslimerna som sjunger ut om Jihad när man målar Muhammed på bild?

Anonym sa...

Hej Lasse!

Jag instämmer helt i vad du säger i din bloggartikel!

Den anonyma personen som skrivit här tidigare tror jag inte riktigt förstår själva problemet.

Att kalla det som hände i studion för skämt är så lågt det kan vara. Skämt skall vara roliga eller åtminstone ironiska. Ingen skrattade åt detta varken hemma i soffan eller i studion istället raljerade de ut sitt hat mot ett folk som jag åtminstone har mycket att tacka för.

Att sedan det finns Hitler, Mussolini, Saddam eller liknande i världen skall inte få svärta ned ett folk. Lika lite som vi svenskar skall svärtas ned för att vi hjälpte och inofficiellt i alla större kretsar stod på Hitlers sida i kriget.

Jan Petterson, Örebros län

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg