fredag 22 augusti 2008

Frige spelmarknaden

Svensk travsport är illa ute eller rättare sagt spelet på travet inom Sverige är illa ute, förra veckan sjönk omsättningen hos ATG med 12 procent detta beroende på att Unibet öppnade upp sin sida för direktspel på svenska travlopp.

Skillnaden mellan Unibet och ATG är enkel Unibet betalar tillbaka 90 procent av insatserna till spelarna medan ATG betalar tillbaka 80 procent, detta gör att Unibet ger bättre odds vilket spelarna uppskattar.

Skall ATG nu hänga med i konkurrensen så måste de också höja sin utbetalning till spelarna samt att även ATG måste ordna spel direkt via nätet.

Att den här situationen uppstått beror på att det sedan urminnes tider varit Staten som haft monopol på spelandet i Sverige, den situationen håller nu på att bli en kvarnsten om halsen på sig självt.

Vi måste öppna upp för fri konkurrens på spelmarknaden i Sverige naturligtvis med likadana regler för alla aktörer men där de olika aktörerna får konkurera med varandra.

Skulle det vara så illa att travsporten i Sverige skulle minska på grund av en ökad konkurrens bland spelbolagen så är det nog tyvärr något vi måste leva med eller komma fram med andra sätt att finansiera den på

Dagens Nyheter

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skillnaden är att ATG finansierar svensk travsport medan Unibet parasiterar på den. Unibet bidrar inte med ett endaste korvöre till travsporten. Följden blir att travsporten kommer att dö ut inom en snar framtid. Spelmarknaden blir inte fri. Den blir död.

Anonym sa...

haha... parasiter? vafan? Spelbolag ger odds på allt, de stödjer varken trav eller pingis och varför skulle de?.
OM trav måste syssla med betting för att överleva är det dåligt ställt.
En sport bör klara sig på egna meriter inte tack vare spel och dobbel.
ATGs driftkostnader 800 miljoner per år.. ?
Men jag tror visst man kan få folk att spela hos ATG, bara man ger bättre odds, borde gå när man förra året hade ett överskott på 2.2 miljarder efter skatt

Sven Tycker sa...

Den dag överskottet från de utländska spelbolagen går till travsporten, idrotten osv och inte till aktieägarna så ska jag också fundera på om "spelmonopolen" ska avskaffas.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg