söndag 31 augusti 2008

Men om det varit tvärtom?

Psykologen Madeleine Gauffin Rahme svarar på SvD på läsarnas frågor om det mesta i dag så svarar hon en kvinna vars sambo inte har någon större sexlust.

Om ni inte läst det ännu så gör det nu innan ni läser vidare i bloggen.

Länken är här.

Det jag undrar över är om hon svarat på samma sätt om frågan hade varit ställd av en man med samma problem, ärligt talat så tror inte jag det.

Jag tror att svaret då hade varit att mannen skulle vänta och sakta försöka uppmuntra sin kvinna, hon hade till största sannolikhet inte förespråkat terapi.

Svaret känns lite unket faktiskt eftersom det pratas väldigt mycket om att vi skall ha ett jämställt samhälle då bör väl även jämställdheten gälla det sexuella också, eller skall det skiljas ut från resten av livet.

Även vi män kan ibland drabbas av att vi inte orkar eller helt enkelt inte har lust med sex orsakerna kan vara många men av hennes svar att döma så skall vi män vara villiga till sex precis när som helst och hur som helst.

Svaret andas fördomar lång väg tycker jag, fördomen om att vi män alltid vill ha sex.

Det är mycket tråkigt att se att även utbildade psykologer upphöjer den fördomen till en sanning, och därmed förvandlar män från människor till rena sexmaskiner.

Hennes svar kanske är politiskt korrekt men är ändå helt fel i sin karaktär eftersom det bara befäster fördomar om mäns sexualitet.

Om hon läser den här bloggen så önskar jag få svar på frågan om hon hade svarat på samma sätt om en man ställt samma fråga.

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg