fredag 22 augusti 2008

Men uppvärmningen då?

Världens medeltemperatur beräknas i år att sjunka med 0,1 grad vilket ger att detta år blir det kallaste året under 2000-talet detta enligt siffror från Storbritanniens meteorologiska institution, UK Met Office.

Denna avkylning förklaras med naturliga klimatcykler där ett väderfenomen som kallas El Nina nu existerar. Dock så hävdas att den globala uppvärmningen bara tagit en paus medan den här klimatcykeln pågår.

Vad är det som säger att inte även det som kallas global uppvärmning ingår i en klimatcykel. Jag finner det ganska troligt för klimatet på vår jord har inte varit konstant utan varierat mellan nedisning där stora delar av planeten varit täckta med is och perioder där ingen is alls funnits på klotet.

Forskarna är inte eniga långt ifrån när det gäller klimathotet. Inom forskarvärlden går åsikterna starkt isär när de vetenskapliga bevisen granskas.

Enligt en del forskare så är det fortfarande en istid som pågår eftersom det finns områden på planeten där det finns konstant istäcke.

Vad är sanningen, den vetenskapliga sanningen alltså inte den politiskt framförhandlade sanningen.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte 0,1 grader kallare. 0,1 grader kallare än medelvärdet för det senaste seklet.

Anonym sa...

Jag tycker det är sött hur man gått från att kalla det

"global uppvärmning"

till

"klimat förändring"

Fånerier alltihop.

Inger E sa...

Nog var det väl klart i förväg att allt som kyler ner jordens temperatur beror på naturliga fenomen och allt som värmer upp på människan??:-)

Men allvarligt talat, vem mätte temperaturen i inre delarna av Afrika innan Livingstone mötte Stanley och vem mätte temperaturen kontinuerligt i de inre delarna av Arktis och Antarktis innan Nord- resp Sydpolen sett några fasta vetenskapliga mätstationer?

Se gärna min blogg norah4you@wordpress.com

Anonym sa...

ANVÄND EJ ORDET KALLARE. DET FÖRVIRRAR ALLMÄNHETEN.
KORREKT TERM ÄR UPPVÄRMNINGSFÖRÄNDRING.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg