fredag 22 augusti 2008

Mera svek från alliansen

Alliansen lovade i sitt valmanifest att gåvor till ideella organisationer skulle bli avdragsgilla, av det löftet ser det nu ut att bli platt intet. Det verkar vara finansminister Anders Borg som är den mest bromsande för att det skall kunna hända någonting i denna fråga eftersom han inte anser att den tillför någonting av värde.

Med en sådan åsikt så är det ju ganska klarlagt vad det är för värden som är viktiga för finansministern och inte är det de mänskliga värdena som han slåss för utan han slås enbart för att de med mycket pengar skall kunna få mera. Jag har sagt det förr och säger det igen denna regering skulle helst se att de som är sjuka och svaga så fort som möjligt dog av så att de rika kunde bli ytterligare lite rikare.

Dom som drabbas hårdast av att detta förslag inte blir av är just de absolut svagaste i samhället de hemlösa som för att klara sig är helt beroende av de gåvor som välgörenhetsorganisationerna kan samla in till härbärgen och liknande verksamheter.

Forskningen skulle också förmodligen få ett uppsving om detta förslag blev verklighet då skulle det förmodligen skänkas mera pengar till den nödvändiga forskningen som på sikt räddar liv exempelvis cancer och hjärtforskningen.

En liten misstanke som jag börjar få är att moderaterna dröjer med denna fråga eftersom det kanske inte blir just de politiska partierna som skulle vara de som drar mest nytta av detta förslag, dessutom så måste de som tar emot sådana här gåvor redovisa dessa öppet och det där med att redovisa sina bidragsgivare öppet och ärligt det är ju liksom inte moderaternas grej.

Så det är bara att konstatera att alliansens sveklista blir ytterligare lite längre

Dagen

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg