fredag 29 augusti 2008

Sociala brister

Socialtjänsten i Stockholms stad brister enligt en rapport allvarligt i sitt arbete med att ta hand om unga brottslingar.

Det kan ta för lång tid innan något händer vilket är allvarligt eftersom det då sänder ut en signal att det här var inte så allvarligt ändå.

Något som är ännu mera allvarligt är att det skiljer mellan de olika stadsdelsförvaltningarna i vilken behandling som skall sättas in. Det är skrämmande eftersom socialtjänsten skall arbeta enligt socialtjänstlagen och den är likadan över hela landet. Att det skiljer mellan de olika stadsdelsförvaltningarnas socialtjänster visar upp vilka enorma brister som det systemet har när det gäller att samordna sådan viktig verksamhet som detta trots allt är.

Sen anser jag att det bör införas en ny myndighet som specialiserar sig på unga brottslingar en myndighet som är ett mellanting mellan polis och socialtjänst detta för att kunna ta tillvara båda myndigheternas kompetens på ett snabbt och effektivt sätt när det behövs

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Anonym sa...

Man borde också se till att ungdomsbrottslingarna inte kan utbyte kontakter och erfarenhet när de är inspärrade. Socialhemmen är rena brottslingsfabriker i sin nuvarande utformning

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg