lördag 23 augusti 2008

Surt sa Hillary

Demokraternas presidentkandidat Barack Obama har utsett senatorn Joseph Biden, 65, från Delaware som sin vicepresidentkandidat.

Joseph Biden är i alla fall för mig ett totalt okänt namn trots att han en gång ställt upp i det amerikanska presidentvalet, men i amerikansk politik så bör han vara relativt känd. Samtidigt så är det ju så att även om Joseph Biden är relativt okänd i Sverige så gissar jag att inte speciellt många amerikaner vet vem exempelvis Göran Hägglund är.

Det som är intressant är att Obama valde en kandidat som inte har förekommit i förhandstipsen alls, i alla fall inte i Sverige och jag har inte hört hans namn nämnas i USA heller.

En person som i dag förmodligen inte är glad alls och som kan om hon vill störa den demokratiska valkampanjen rejält är Hillary Clinton, jag är gaska säker på at hon hoppades få nomineringen till vicepresident av Obama som plåster på såren. Det kanske hon hade kunnat få om hennes kära , ja nåja man i alla fall bill inte varit så frispråkig under kampanjen.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Dagen

Aftonbladet

1 kommentar:

Johan sa...

I USA har Joe Biden varit en av dem som nämnts allra mest under den senaste tiden.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg