torsdag 21 augusti 2008

Tjänstemannastyre

Enligt Svenska dagbladet så ha tjänstemännen inom SL nu satt ner foten och bestämt vilket förslag som SL skall förorda när det gäller Saltsjöbanans sträckning efter upprustningen som behövs. Det förslag som förordas är att Saltsjöbanan skall få en slutstation vid Lugnet i stället för som i dag vid Slussen.

Där resenärerna skall kliva över till tvärbanan för fortsatt resa, vilket innebär för de resenärer som måste åka vidare med tunnelbana för att nå sitt mål får ett byta av färdmedel till vilket inte är att göra kollektivtrafiken mera lättillgänglig och smidig.

Jag tyckte om uttrycket att tjänstemännen nu satt ner foten, men är det inte så att tjänstemännen bara skall föreslå våra folkvalda politiker ett förslag och sen utföra det beslut som politikerna tagit.

Sanningen är den att i dag så hålls tyvärr många av våra lokala politiker mer eller mindre som fångar av de tjänstemän som skall utföra besluten, går inte besluten tjänstemännens väg så händer det väldigt lite i form av verkställande.

Den här situationen som på vissa håll har utvecklats till ett närapå rent tjänstemanna styre är ett mycket allvarligt hot mot demokratin eftersom makten då förskjuts från de valda till tjänstemännen som inte är valda. Jag önskar att de politiker som råkar ut för detta i sina nämnder skulle ha ryggrad nog att högt och ljudligt tala om problemet i stället så är de tysta och bara spelar med.

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg