lördag 23 augusti 2008

Tokunga knarklangare

Enligt polisen så blir de som langar narkotika allt yngre, en förklaring sägs vara att användarna blir allt yngre.

Jag kan tänka mig en annan förklaring nämligen att de stora knarkligorna har upptäckt att yngre personer i Sverige får mildare straff än de äldre och att en langare på 14 år totalt slipper straff, en lagstiftning som den organiserade droghandeln troligtvis är mycket glada för.

Jag anser att vi bör slopa gränsen i ålder för straff barhet samt även slopa den straff rabatt som med automatik kommer med lägre ålder

Svenska Dagbladet

Dagen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker man borde kriminalisera alkohol och nikotin också! Varför ska bara vissa droger vara legaliserade dvs statligt kontrollerade? Dessutom tycker jag det borde vara kriminellt att ha avikande åsikter som uppmanar folk till olydnad! Tacka vet jag FRA som kan spåra sånt här patrask!

/surgubben

mksblogg sa...

Jo, straff hjälper ju. Det stigmatiserar inte och ger inte en identitet och det har ju en massa stöd i forskningen som effektivt mot denna problematik.

Anonym sa...

Legalisering av cannabis skulle minska narkotikabrottsligheten markant. då skulle 14åringar slippa sälja. Legalisering skulle då skötas av staten. punkt slut

Termopyle sa...

Det borde vara lagligt att köpa knark, då skulle polisen kunna konsentrera sig på säljarna.

Anonym sa...

En legalisering av cannabis är enda möjligheten att dessa unga och även kriminella gäng slutar sälja just cannabis. Dom skulle aldrig kunna konkurera med en legal marknad!! Som har tex 18 års gräns för att kunna köpa.. Min erfarenhet är att det är lättare att få tag på illegala droger än vad det är att få tag på legala så som alkohol ciggareter mm..

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg