fredag 5 september 2008

DN väckte polisen

Stockholmspolisen gjorde på fredagseftermiddagen ett tillslag mot Vapenspecialisten - en vapenaffär på Södermalm i Stockholm en affär som enligt alldeles nyligen publicerade artiklar i DN skall ha övertagits av en person med kopplingar till organiserad kriminalitet.

Varför ser det ut som om denna razzia genomfördes av polisen enbart för att nu efter DN:s artiklar visa upp handlingskraft.

Nu skall även rikspolisstyrelsen kontrollera om vapenlagen är rätt tillämpas och sen inkomma med förslag på ändringar av vapenlagen till justitiedepartementet.

Det man undrar över är vem som egentligen sköter om det mesta av polisarbetet i Sverige media eller polisen, i alla fall nu så känns det som om polisen läser tidningarna för att se var dom skall agera någonstans.

Dagens Nyheter

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är förvånad, jag visste ju att polisen är helt handlingsförlamad att tänka och ta egna initiativ och helst vill sitta inne i värmen och skriva rapporter, men jag visste inte att de faktiskt var läskunniga och följer vad som skrivs i morgonpressen. De säger ju själva att allmänheten är den bästa detektiven, och nu säger väl de att pressen är den bästa spanaren...

Anonym sa...

Läsa Metro på tunnelbanan på väg till jobbet = Spaningsarbete /Pelle

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg