söndag 14 september 2008

Domedagsprofeternas första offer

Domedagsprofeterna som har skrikit ut att världen skulle gå under den tionde september har lyckats med att skapa åtminstone ett dödsfall, En 16-årig flicka i Indien tog sitt liv genom att dricka bekämpningsmedel efter att ha blivit skrämd av propagandan.

Att det enbart skulle vara rädsla för jordens undergång som föranledde självmordet finns det en del som inte tror på och hävdar att flickan måste ha varit Suicidisk redan innan.

Det är en bekväm förklaring att lägga hela skulden på den indiska flickan för då slipper man ju prata om de svåra frågorna i detta sammanhang bland annat medias ansvar som gett dessa tossiga domedagsprofeter ett utrymme som de aldrig någonsin tidigare fått och som de förhoppningsvis aldrig får igen.

Jag har sagt det förut och säger det igen jag tror att den största kritiken mot detta experiment kommer av de kristna galningar som inte vill att vetenskapen skall gå framåt utan anser att bibeln är en vetenskaplig sanning. Det kan också förklara varför detta fått ett så stort genomslag i media eftersom kreationisterna har stora resurser att sätta in när de vill.

Det sämsta som kunde hända för kreationisterna vore att någon verkligen bevisade vad som är den vetenskapliga sanningen vilket gör att deras sanning enbart är en lögn.

Jag hoppas att de som fört denna domedagspropaganda nu känner sig riktigt nöjda med sitt verk.

Aftonbladet

4 kommentarer:

Hastur sa...

"Det sämsta som kunde hända för kreationisterna vore att någon verkligen bevisade vad som är den vetenskapliga sanningen vilket gör att deras sanning enbart är en lögn." De kommer bara stoppa huvudet i marken och skrika "det finns inga bevis, det finns inga bevis". Fast det blir spännande den dagen vi lyckas framställa tänkande maskiner :-)

ne sa...

Intressant att du nämner den kristna högerlobbyn som är livrädda för argument mot deras skapelsetro. Jag är själv öppen för alternativ till dagens etablerade "sanningar" om evolution och big bang, men försöker skilja mellan tro och vetande. Dessutom leder en överdriven skapelsetro in på fel fokus. Se mitt inlägg kring temat...
http://evangelisk-progressivadventism.blogspot.com/2008/09/rykten-om-krig-och-jordens-undergng.html

LasseB sa...

Helt rätt man måste skilja på tro och vetande. Sen är det som du säger att vetenskapens sanningar idag inte kanske är samma sanningar som finns om 50 år. Detta beroende på att vi lär oss mer och mer om hur allting fungerar.

Antonia sa...

Jag bara undrar, om man nu är så rädd att man vill ta sitt liv, varför väljer man då bekämpningsmedel att dricka? Jag tror att det är nåt annat som ligger bakom och media bara vinklar till det.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg