lördag 13 september 2008

Flygets affärer störtar

Willie Walsh, vd på British Airways spår att ytterligare ungefär 30 olika flygbolag kommer att göra konkurs innan året är slut.

Att flygbranschen går trögt sägs i första hand bero på höjda bränslepriser och det är en mycket trolig förklaring, men jag tror även att folks allt större miljömedvetande spelar in när det gäller att välja hur man skall resa.

Att åka tåg är något som blir mer och mer vanligt i takt med att tågen blir allt mer bekväma och i total restid allt mer kan konkurera med flyget. Och det är någonting som jag anser är bra dels för att flera resenärer gör tåget ännu bättre än vad det är men också för att tåg i princip går helt utan beroende av olja.

Frågan är vilka Flygbolag som kommer att överleva krisen som pågår inom flyget just nu, kommer det nordiska SAS att överleva på egen hand eller kommer de att bli uppköpt av Lufshansa som det har ryktats om, Det är något som bara framtiden kan utvisa men det går ju att konstatera att SAS går knackigt just nu och troligtvis om inget händer kommer att ha väldigt svårt att klara sig på marknaden.

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg